EISEN SPORTVELDVERLICHTING

Elke bond stelt eisen aan de verlichting van de sportvelden. Voor een tennisveld is voor de clubcompetitie minimaal 300 lux nodig, waar een voetbalveld toe kan met 200 lux voor de clubcompetitie en 75 lux voldoende is bij trainingen. Door de modulaire opbouw van onze lampen zorgen we voor meer dan voldoende licht zonder dat er teveel geïnstalleerd wordt. Zo voorkomen we dat de kosten onnodig hoog oplopen. We helpen elke club aan de juiste verlichting met duurzame lampen die lang meegaan tegen de laagst mogelijke installatiekosten en de hoogst mogelijke rendering op de energierekening, zodat de investering in zo kort mogelijke tijd terug kan worden verdiend.

Verlichtingsnormen

 

Een goede verlichting rust op twee pijlers:

* Hoeveel licht is er nodig, en

* Hoe gelijkmatig is het licht verdeeld?

 

In de Europese norm voor sportveldverlichting, de NenEN 12193 is dit vastgelegd. Iedere sportbond stelt daarnaast aanvullende eisen. Hoeveel licht er nodig is verschilt per doelstelling. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen: trainingen, clubcompetities en topsport.

 

 

We zetten de normen voor de meest populaire sporten voor je op een rij:

Eisen sportveldverlichting

Training

200 lux

Clubcompetitie

200 lux (KNHB-eis 250 lux)

Topsport

500 lux

Eisen sportveldverlichting

Training

75 lux

Clubcompetitie

200 lux

Topsport

500 lux

 

Eisen sportveldverlichting

Training

200 lux

Clubcompetitie

300 lux

Topsport

500 lux

Je ziet dat er een groot verschil is tussen het benodigde licht bij een hockeytraining en een voetbaltraining. Reden hiervoor is dat een hockeybal met grote snelheid wordt geslagen en het veld een stuk kleiner is. Meer licht is daardoor noodzakelijk om veilig te kunnen spelen. Op deze manier zijn alle richtlijnen voor de juiste hoeveelheid licht en de verspreiding daarvan op het veld kritisch bekeken.

 

Weten wat de eisen zijn voor jouw sportvereniging? Stuur ons een bericht, dan komen wij eens langs om de situatie ter plekke te bekijken en de mogelijkheden verder te bespreken.

 

Via onze contactpagina vraag je ook eenvoudig de normeringen op voor andere dan voornoemde sportvelden.

VeldLED | Wijnhovens

Javastraat 68
6524 MG Nijmegen

T: 024 - 844 91 81
M: info@wijnhovens.nl

VeldLED is onderdeel van:

Wijnhovens VeldLED

© 2020 Wijnhovens | Privacy & Cookiebeleid